OOSTENRIJK
ROADTRIP, CULTUUR, NATUUR, WELLNESS

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8

ZWEDEN
UITGESTREKTE BOSSEN, DUIZENDEN MEREN, DESIGN EN EETCULTUUR

Jeff Rasley

Er zijn ontzettend veel redenen om naar het prachtige Zweden te reizen. Bijvoorbeeld om de perfecte combinatie van ‘actief ontspannen’ te ervaren. Niets is er fijner dan na een avontuur te relaxen. Kom na een pittige wandeling of tocht per mountainbike of kajak bij in een spa of sauna. Dit kan zowel dicht bij de stad als midden in de natuur. En dit geldt ook voor een combinatie met winterse activiteiten zoals skiën, langlaufen, schaatsen en sneeuwavontuur met husky’s of sneeuwscooter. En denk ook aan de innerlijke ontspanning met de inventieve Zweedse eetcultuur en “fika”, hét uitgebreide koffiemoment. En overnacht op bijzondere plekken zoals een kasteel of een landhuis, in een design boomhut of een tentje op een vlot, in een landelijke boerderij of het befaamde ijshotel… Of zet je eigen tentje op in de natuur, waar je maar wilt, want ook dit kan in Zweden.

 

Het land kent verschillende klimaatzones; een gematigd zeeklimaat in het zuiden, een gematigd tot koel landklimaat in het midden en noorden en dan is er nog het hooggebergteklimaat. Kenmerken zijn dat de zomertemperaturen flink kunnen oplopen en de winters relatief mild zijn, in vergelijking met de buurlanden. Zweden heeft ook een gevarieerde kust; het ruige noordoosten, rotsachtige archipels in het midden en de zandstranden in het zuiden. Zweden staat bekend om de elanden en bevers die je kunt spotten. Maar er komen nog veel meer wilde dieren voor, zoals wolven, vossen, veelvraten, wilde zwijnen, herten, rendieren en beren. Vanwege de vele meren (ca. 96.000!), de ongerepte natuur en de ligging voor migratie komen er ook heel veel vogelsoorten voor.   

 

Reis naar het noorden als je de bijzondere middernachtzon in de zomer of het noorderlicht in de winter wilt beleven. Je vindt hier ruige natuur en uitdagende outdoor activiteiten. En maak kennis met de Sami cultuur in Zweeds Lapland. In het midden van Zweden vind je de leuke hoofdstad Stockholm en prachtige regio’s zoals Dalarna en Värmland. Hier zie je bijvoorbeeld de typische rode huizen. De natuur is afwisselend, van glooiende groene heuvels tot beboste bergen. Ook het zuiden biedt de reiziger ontzettend veel, met prachtige natuur, meren, een afwisselende kust en leuke dorpen en steden.

Zweden Inspiratie >

Voorbeeldreis - Husky safari.jpg
15
dagen
VOORBEELDREIS: ZWEEDS LAPLAND À LA NAMASTÉ..!

Op safari met de husky’s, traditionele kookcursus, ontspannen in de sauna en het noorderlicht! 

Algemeen - Stockholm.jpg
STOCKHOLM
coming soon
Slapen - ijshotel.jpg
BIJZONDER OVERNACHTEN
coming soon

Droom weg in een kasteel, landhuis, design boomhut, tentje op een vlot, boerderij of het befaamde ijshotel

Algemeen - rendieren.jpg
BELEEF DE NATUUR
coming soon