Sorrento & De Amalfikust

Picture perfect
1/6

Ten zuiden van Napels ligt het schiereiland van Sorrento en Amalfi. De pittoreske badplaats Sorrento hoort niet bij de Amalfikust, maar wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de ‘Costiera Amalfitana’. De beste periode voor deze regio is het voor- en najaar.

 

Sorrento - Sorrento heeft een levendig centrum met gezellige winkelstraatjes, restaurantjes en terrasjes. Corso Italia is de hoofdstraat van Sorrento. Verder zijn er bezienswaardigheden als de kathedraal van Sorrento, het 14e eeuwse klooster van de Chiesa San Francesco, Piazza Tasso en Marina Grande/Piccola. Sorrento wordt ook wel de citroenenhoofdstad van Italië genoemd en is het hart van de Limoncello-industrie! Vanuit Sorrento (of Napels) kunt u ook een bezoek brengen aan het prachtige (jetset) eiland Capri. 

 

De Amalfikust is een van de mooiste kustlijnen van Italië. De kust staat bekend om de fotogenieke dorpjes (van Positano t/m Vietri sul Mare) die tegen berghellingen aan zijn gebouwd. De gehele (40 km lange) kust is door de UNESCO op de ‘World Heritage’-lijst gezet. De Amalfikust is een heerlijke plek om te genieten van “La Dolce Vita”. Verken de kleurrijke dorpjes, bewonder de prachtige landschappen, dwaal door de kleine straatjes, geniet van een glas goede wijn en het heerlijke Italiaanse eten en ontspan op één van de vele (verborgen) strandjes. De meest bekende dorpen van de Amalfikust zijn Positano, Amalfi en Ravello:

 

Positano - Dit is waarschijnlijk het meest gefotografeerde stadje aan de Amalfikust. Het kleurrijke Positano is tegen een steile bergwand aangebouwd. De mediterrane huizen zijn in pasteltinten geschilderd en in de steile, smalle straatjes vindt u gezellige winkeltjes, terrasjes en galeries. Er is ook een vissershaven en er zijn verschillende stranden.

 

Amalfi - De Amalfikust is vernoemd naar het historische stadje Amalfi. Amalfi was vroeger één van de belangrijkste handelscentra van Italië. Aan het centrale plein vindt u de prachtige Duomo di Amalfi. Daaromheen liggen smalle straatjes met kleine winkeltjes, cafés en restaurants.

 

Ravello - Het romantische kunstenaarsstadje Ravello  ligt in de heuvels boven Amalfi. Hoogtepunten van Ravello zijn de Duomo di Ravello en de villa’s Cimbrone en Rufolo. Vanaf de tuinen van de villa’s heeft u spectaculaire uitzichten over de kust.

 

Daarnaast zijn er nog een aantal minder bekende, rustigere dorpen aan de Amalfikust, zoals Praiano, Minori, Maiori, Cetara en Vietri sul Mare. In de oude vissersdorpje Praiano hangt een ontspannen sfeertje. Het is prachtig gelegen op de kliffen waardoor u prachtig uitzicht heeft over de hele kustlijn. Minori wordt ook wel Citta del Gusto (stad van de smaak) genoemd en staat bekend om de vele lekkernijen. De kustplaats Maiori heeft het langste zandstrand aan Amalfikust. In het karakteristieke dorpje Cetara draait het dagelijks leven om vissen en het eten van vis en het rustige stadje Vietri sul Mare staat bekend om de prachtige traditionele keramiek.

 

Tip: Wandel ook het Pad van de goden (Il Sentiero degli Dei); een van de mooiste en bekendste  wandelroutes in dit gebied (tussen Positano en Bomerano). Onderweg kunt u genieten van spectaculaire uitzichten!