SLOVENIË
INDRUKWEKKENDE NATUUR, LIEFLIJKE DORPJES, VERRASSEND AVONTUURLIJK

Slovenië is dan wel een klein land, maar het is een ontzettend veelzijdige vakantiebestemming. Fantastische bergen, blauwe meren, kleurrijke steden, gastvrije mensen, rijke geschiedenis en een verrukkelijke lokale keuken. Er valt voor iedereen wat te ontdekken in een afwisselende (rond)reis door Slovenië. 
 

Het noordwesten staat bekend om haar ongerepte natuur; hoge bergtoppen, blauwe meren en groene natuurparken kenmerken het landschap. Het bekendste meer in de regio is het Meer van Bled, wat bekend staat om haar eiland met de van oorsprong 15e -eeuwse kerk. Zomers de uitgelezen plek voor buitensport of een wandeling en een populair skigebied in de winter.
 

Een bezoek aan een aantal bruisende steden mag ook niet ontbreken. Ljubljana, de hoofdstad, heeft een prachtig centrum waar moderne en barokke architectuur naast elkaar te bewonderen zijn. De geschiedenisliefhebber kan zijn hart ophalen in Maribor. De stad wordt gekenmerkt door het middeleeuwse kasteel, kathedraal en watertoren, maar ook door de oudste wijnrank ter wereld. Ook een bezoek aan Ptuj is de moeite waard. Ptuj staat vooral bekend als oudste stad van Slovenië, maar het is ook dé carnaval-hoofdstad van het land. Naast deze festiviteiten kunt u hier ook genieten van lokale wijnen.
 

Het zuiden staat bekend om haar korte kuststrook aan de Adriatische Zee en de verschillende grotten. De kuststrook biedt mooie dorpjes, rustgevende natuur en zowel rotsachtige- als zandstranden. Iets naar het noorden zijn verschillende grottenstelsels te vinden. Zeker de grotten van Postojna zijn een bezoekje waard. Volgens een lokale mythe werden hier draken geboren. Of deze mythe nou waar is of niet, met 20.570 meter is het in ieder geval wel de langste grot van Slovenië.
 

Heeft u al zin gekregen in een roadtrip? Wij inspireren u graag met de leukste activiteiten en locaties om te overnachten. Ook maken we graag kosteloos en vrijblijvend een voorstel op maat.

Ontdek Slovenië >

Slovenië - Bled.jpg
VOORBEELDREIS: SLOVENIË À LA NAMASTÉ..!
Slovenië - Bled.jpg
HET MEER VAN BLED

Picture Perfect

kayak-984569.jpg
DE SOCA RIVIER

De mooiste Alpenrivier van Europa