Reykjavik

Ontdek de meest noordelijke hoofdstad van de wereld!
1/3

Deze meest noordelijke hoofdstad ter wereld is een bruisende stad met een gezellig centrum. Er zijn goede restaurants, trendy winkels, hippe cafés, musea en leuke bezienswaardigheden. De Hallgrímskirkja springt zeker in het oog, door de bijzondere bouw. En geniet van het uitzicht nadat de lift u naar boven heeft gebracht! Wandel door de sfeervolle hoofdstraat Laugavegur met allerlei winkels (van exclusieve boetiekjes tot vintage shops), koffiebarretjes en eettentjes. En loop over de boulevard, langs het iconische Sun Voyager kunstwerk naar de haven. Hier kunt u het concertgebouw Harpa niet missen, met unieke architectuur. Vlakbij het centrum staat één van de bekendste historische gebouwen uit de 20e eeuw, het Höfði huis. Hier bespraken Reagan en Gorbatsjov in 1986 het einde van de Koude Oorlog. En neem een kijkje in het stadhuis, aan de grote stadsvijver Tjörnin, bij de enorme maquette van IJsland.

 

Tip: Bezoek in het weekend de vlooienmarkt Kolaportið, in een hal aan de haven.

https://kolaportid.is/

 

Tip: Leren hoe u een IJslander/-se wordt? Woon dan de voorstelling in Harpa bij:  https://en.harpa.is/events/vidburdur/how-to-become-icelandic-in-60-minutes2018/

 

Tip: Ook een mooi uitzicht over de stad heeft u vanaf Perlan. Dit is een cultureel centrum, wat is gesitueerd in een van de zes warmwatertanks.  

www.perlan.is