OOSTENRIJK
ROADTRIP, CULTUUR, NATUUR, WELLNESS

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

OOSTENRIJK
RUIGE BERGEN, KRISTALHELDERE MEREN EN KEIZERLIJKE STEDEN

Jeff Rasley

Een ieder die Oostenrijk ooit bezoekt heeft zal het met ons eens zijn dat het een prachtige bestemming is. De schoonheid van de Alpen, charmante dorpjes, heerlijke lekkernijen, de rijke cultuur en de lange geschiedenis. Allemaal ingrediënten die het een fantastisch land maken om te ontdekken.

 

Een groot deel van het land beslaat de Oostenrijkse Alpen, met pieken tot ruim over de 3000 meter. In de winter zijn de bergen bedekt met een laag sneeuw en worden ze ijverig gebruikt door wintersporters. In de zomer vormen de bergen het toneel voor fantastische  bergwandelingen, van meerdaagse huttentochten tot panoramawandelingen. Ook met de auto zijn er mooie tochten te maken over kronkelende bergwegen tot aan hoge bergpassen die in de wolken liggen.

 

De hoofdstad Wenen bruist als nooit tevoren. De bijzondere architectuur van de stad, gebouwd in Barok stijl steekt af tegen moderne gebouwen. De wereldberoemde componisten die hier gewerkt hebben en de opera maken de stad geliefd bij muziekliefhebbers van over de hele wereld. Op culinair gebied zijn er traditionele koffiehuizen te vinden maar ook moderne restaurants. Ook de stad Salzburg is zeer de moeite waard. Het is de geboortestad van Mozart en de gehele oude binnenstad is tot werelderfgoed benoemd.

 

In het zuiden van Oostenrijk liggen de deelstaten Karinthië en Steiermark. De streken worden gedomineerd door eindeloze bossen, honderden meren, wijnvelden, bergen en een groen landschap. We hebben dan niet eens benoemd dat hier tevens de meeste zonuren schijnen van heel Oostenrijk!

 

Zin in een roadtrip door dit veelzijdige land? Wij inspireren u graag met de leukste activiteiten en plekken om te overnachten. Ook maken we graag kosteloos en vrijblijvend een voorstel op maat. Met een zeer centrale ligging in Europa is het tevens een ideale bestemming om te combineren met een van de buurlanden.

Oostenrijk Inspiratie >

salzburg stad.jpg
15
dagen
VOORBEELDREIS: OOSTENRIJK À LA NAMASTÉ..!

Ontdek de wonderschone natuur en steden van Oostenrijk tijdens deze onvergetelijke reis

nature-3049752_1920.jpg
HUTTENTOCHT

Wandel van hut naar hut door een adembenemend landschap!

landscape-5343636_1920.jpg
WIJN PROEVEN IN OOSTENRIJK

Ontdek het Toscane van Oostenrijk en proef de lekkerste wijnen

barocksaal_neu.jpg
DINEREN MET MOZART

Luister naar de klanken van Mozart en dineer met de grandeur van weleer