Onze Lissabon top tien

Sightseeing
1/9

Een vrije dag in Lissabon? U hoeft zich hier niet te vervelen, dit is onze top 10!

 

1. Klim naar het Kasteel van Sint Joris (Castelo de São Jorge) en wandel door Alfama
Een leuke wandeling door de kleine kleurrijke straten van de wijk Alfama brengt u bij Castelo de São Jorge. Het kasteel ligt op de hoogste heuvel in de stad, mooi uitzicht is gegarandeerd.

2. Luister naar Fado
Het levenslied van Portugal. Wellicht klinkt de zangkunst ook al door tijdens een wandeling door de wijken Alfama, Mouraria of Madragoa maar een diner met kaarslicht opgeluisterd door Fado is wat ons betreft een unieke beleving.

3. Bezoek Terreiro do Paço
Eén van de meest iconische symbolen van de weer opgebouwde stad na de grote aardbeving in 1755. Het is vooral een fijne plek om in de late middagzon langs de rivier te wandelen.

4. Neem de Santa Justa lift
Midden in het centrum vindt u de Santa Justa lift, ontworpen door Ponsard, een leerling van de grootmeester in het bewerken van metaal, Gustave Eiffel. Dit metalen bouwwerk verbindt de boven- en benedenstad en wordt naast toeristen ook dagelijks door lokale inwoners gebruikt. Op de top bevindt u zich op 45 meter hoogte en heeft u een mooi uitzicht over de stad. 

 

5. Stap op de tram
Het populairste vervoersmiddel in Lissabon, één van de beste manieren om te reizen door de oude wijken. Het geluid van een rijdende tram is misschien wel het meest iconische geluid van de stad...

 

6. Bezoek het Mosteiro dos Jerónimos
U vindt dit klooster in Belém, opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Belém was vroeger een voorstad van Lissabon maar is tegenwoordig onderdeel van de hoofdstad.

 

7. Proef de beroemde ‘Ginjinha’ (likeur) en de ‘Pastel de Nata’ (custardcakeje)
Hoogtepunten op de Portugese menukaart! Waar we de likeur aan het einde van de middag of in de avond adviseren 😉 kan de Pastel de Nata al goed vroeg in de ochtend bij de koffie gegeten worden. 

 

8. Bezoek het aquarium in Parque das Nações
Het Parque das Nações was ooit een industriegebied, en is nu omgetoverd tot een hypermoderne wijk aan de zee. Het aquarium, één van de grootste in Europa, is echt een bezoekje waard.

 

9. Bezoek het Nationale Tegel Museum of het Nationale Coach Museum
Deze twee musea zijn niet te vergelijken met andere musea in de wereld. De een vertelt het verhaal van het tegelgebruik in Portugal door de jaren heen; de ander heeft een ongeëvenaarde collectie van rijtuigen met uitbundige decoraties.

 

10. Dineer in Bairro Alto
Lissabon staat bekend om het bruisende avond- en nachtleven. In Bairro Alto vindt u trendy restaurantjes met verschillende keukens. Bij ons staat Boa-Bao met stip bovenaan, maar dat is dan ook een Aziatische keuken.