Ontdek Willemstad

7x onze tips voor een dagje Willemstad
1/7

Een dagje Willemstad? U hoeft zich hier niet te vervelen, dit zijn onze tips! 

1. Kleurrijke handelskade en de Pontjesbrug

Bij een bezoek aan Willemstad mag een wandeling langs de kleurrijke handelskade niet missen. U vindt hier een aaneenschakeling van oudhollandse huizen met verschillende mooie gevels in felle kleuren. Dit historische deel van Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De kade bevindt zich in de wijk Punda aan de St. Annabaai. Het mooiste zicht heeft u wanneer u de bewegende Pontjesbrug oversteekt, vanaf de wijk Otrabanda.

 

2. Kura Hulanda Museum

Leer alles over de geschiedenis en het slavernijverleden van Curaçao in het Kura Hulanda museum in de wijk Otrabanda. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van Afrikaanse kunst, de oorsprong van de meeste inwoners van Curaçao. Een gids kan u tijdens een rondleiding interessante verhalen vertellen!

 

3. Lunchen in Plasa Bieu

‘Go local’! Dompel uzelf onder in de cultuur van Curaçao en proef de kruidige gerechten uit de lokale keuken. Plasa Bieu is een oude markthal waar verschillende lokale restaurantjes (lees: kraampjes) gevestigd zijn. Geen chique interieur, maar eenvoudige picknicktafels met plastic kleedjes. Het eten is er heerlijk en betaalbaar! De piska dradu (mahi mahi vis) en arepa i pampuna (pompoenpannekoekjes) bij ‘Zus di Plaza’ zijn mijn favoriet!

 

4. Floating market

Het is leuk om even rond te neuzen op de floating market. Tegenwoordig ook wel de fruitmarkt genoemd, omdat veel kraampjes inmiddels aan wal staan. U vindt er vooral vers fruit, verse groenten en vis en leuke souvenirtjes.

 

5. Art & History walk in Otrobanda

Maak een stadwandeling door de oude wijken Otrobanda of Scharloo. Samen met een enthousiaste lokale gids verkent u de rijke historie, de prachtige muurschilderingen en de interessante verhalen erachter. Deze wandeling brengt u op onontdekte plekjes!

6. Rif Fort

Bezoek het Rif Fort, een verdedigingswerk dat in 1828 gebouwd is door de Nederlanders. Sinds 2002 zijn hier mooie boetiekjes gevestigd en kunt u hier goed shoppen!

7. Diner in de hippe wijk Pietermaai

Mijn favoriete wijk in Curacao; Pietermaai! In deze hippe wijk vindt u kleine straatjes met prachtige koloniale huizen in alle kleuren, luxe boutique hotels en talloze goede restaurants. Ginger biedt een heerlijke mix van de Caribische en Aziatische keuken, in Cristal kunt u in huiselijke sfeer genieten van culinaire gerechten en in De Heeren @ Sea kunt u ontspannen eten aan zee!