Kayaktocht door mangrove in Bonaire

Bewonder de natuur boven en onder water
1/3

Verscholen in de natuurlijke baai van Lac Bay in het zuidoosten van het eiland, liggen de best bewaarde mangrovebossen van het Caribisch gebied. Een prachtige omgeving om een leuke kayaktocht te maken met een ervaren gids!

 

Tijdens een kayaktocht van ongeveer twee uur, zult u de mangrove op een andere manier beleven. Het is niet slechts een moerasbos. Het is een oase van rust, met aan de andere kant ook juist heel veel leven!

 

In dit gebied zijn nog drie verschillende soorten mangrovebomen te vinden. De rijke omgeving zorgt voor een hoge biodiversiteit aan vis, het wordt dan ook wel de kraamkamer van de zee genoemd. Tussen de mangroven en het rif zijn grote gebieden bedekt met zeegras. Dat is een belangrijke omgeving voor schelpdieren en voor vele andere zeedieren zoals babyroggen, kreeften en babyzeepaardjes. Het zeegras heeft ook een belangrijke functie bij het filteren van het water in Lac Bay. Dat is de reden dat het water zo kristalhelder blijft!

 

Onderweg zet u de snorkel op en kunt u de prachtige onderwaterwereld verkennen. Uw gids neemt u al snorkelend mee door een mangrovekanaal. Dit geeft u weer een heel ander perspectief op de mangrove! Uiteraard zal uw gids instructies geven om ervoor te zorgen dat deze kwetsbare omgeving onbeschadigd en goed beschermd blijft.

 

De kayaktocht kan in de ochtend en in de middag gemaakt worden. We nemen deze interessante tocht graag op in een mooie reis door Bonaire!