De Soca Rivier

Actief op het water
1/3

De smaragdgroene Soĉa rivier is werkelijk een plaatje om te zien! Deze bijna 140 km lange rivier ontspringt in een kloof in de Trenta vallei en stroomt dwars door het groene landschap van West-Slovenië en Noord-Italië. Extreem helder (maar koud 😊) water en in de zomer ideaal voor watersporten. In de vallei kun je ook prachtige wandelingen en fietstochten maken. In de winter is het voor sneeuwliefhebbers een paradijselijke plek. Watervallen, verborgen grotten, bruggen en indrukwekkende kalksteenrotsen; liefhebbers van avontuur zijn hier aan het goede adres. De, wat ons betreft, leukste (zomer)activiteiten op een rijtje:

 

1. Huur een sup

De zomerhit van 2020, stand up paddleboarding, oftewel ‘suppen’! Geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar, mits je goed kunt zwemmen. In het begin is het even zoeken naar balans, maar al snel glijd je met gemak over het water. Rustgevend en avontuurlijk tegelijk. Je kunt sups huren en op eigen gelegenheid de rivier op gaan of deelnemen aan een tocht onder begeleiding van een goede gids.

 

2. Kajaktocht met gids

Een old time favourite! Zowel voor beginners als voor gevorderen biedt deze rivier voldoende uitdaging. Ervaren gidsen nemen je graag mee op één van de vele trails. 

 

3. Wild white water raften

Trotseer de vele stroomversnellingen van de Soĉa rivier tijdens een avontuurlijke raftingtocht. Ook deze toch kan aangepast worden aan elk niveau op basis van ervaring en is altijd onder begeleiding van een goede gids.  

 

4. Spring op de mountainbike

Er zijn talloze routes mogelijk in de Soca vallei. Van eenvoudig tot zwaar, van begaande paden tot offroad of een combinatie daarvan. Een schitterende manier om de vallei te ontdekken. Hou je niet van klimmen? Boek dan een tour met een transfer naar de top, en geniet van de afdaling!     

 

5.  Canyoning avontuur

Voor de thrill seekers onder ons. Ontdek de één van de vele kloven van de Soca vallei al klauterend, glijdend, zwemmend en abseilend. Een spannende activiteit die niet geschikt is wanneer je last hebt van hoogtevrees.

 

6. Hiken; ontdek de Soĉa trail

Een makkelijk begaanbare trail van 25 km langs de rivier, enkele weg. De populairste hike van Slovenië, geliefd bij zowel jong als oud. Tijdens de wandeling steek je hangbruggen over, loop je langs rotswanden en geniet je van mooie uitzichten. Uiteindelijk kom je in het charmante dorpje Bovec uit.