Historisch & Hip Aarhus

Ontdek het sfeervolle oude centrum, lokale hotspots en inspirerende musea
1/10

Aarhus is na Kopenhagen de grootste stad van Denemarken. Aarhus is gesticht in het vroege Vikingtijdperk en is daarmee een van de oudste steden van het land. Opgravingen wijzen aan dat hier al in de 8e eeuw mensen woonden. Er valt veel te zien en te doen in de stad. Wandel door Møllestien in de historische wijk Indre By, een straatje met oude huisjes en kasseien. Bezoek het ARoS Art Museum met op het dak het regenboogpanorama. Voor een mooi uitzicht over de stad gaat u naar het dak van het culturele centrum Godsbanen of het dak van het warenhuis Salling. Ook voor mensen die van winkelen houden is Aarhus de perfecte plek! Alles Deense modemerken worden hier vertegenwoordigd en in de straatjes van het Latijnse Kwartier kan de shopper zijn/haar hart ophalen. Ontdek de stad eventueel per fiets; gehuurd of via het programma met gratis stadsfietsen.

 

Tip: Dwaal door het havengebied met bijzondere en sfeervolle plekken zoals; het culturele centrum Dokk 1, café en gemeenschapshuis (met volkstuin) Domen, microbrouwerij en café van Hantwerk, de iconische gebouwen van The Iceberg en Havnebadet, voor een verfrissende duik in het water.

 

Tip: Benieuwd naar hoe het leven in Denemarken er vroeger uitzag? Breng dan een bezoek aan het openluchtmuseum Den Gamle By. Hier vlakbij ligt een mooie botanische tuin.

 

Tip: Ten zuiden van Aarhus vindt u Marselisborg Slot, het zomerhuis van de Koninklijke familie. Wanneer zij hier verblijven kunt u het wisselen van de wacht zien en als ze er niet zijn is de prachtige rozentuin geopend. Hier vlakbij ligt de fotogenieke Den Uendelig Bro. Verder naar het zuiden staat het futuristische Moesgård Museum, over archeologie en etnografie.

 

Eten & drinken: Er zijn ontzettend veel leuke eettentjes in de stad! Misschien vindt u het ook leuk om van alles te proeven in bijvoorbeeld de Central Food Market of bij Aarhus Streetfood.