DENEMARKEN
WEIDSE NATUUR, STRANDEN, HIPPE STEDEN

EN SFEERVOLLE DORPJES

Denemarken is een geweldige bestemming voor mensen die zoeken naar rust, natuur, hippe steden & sfeervolle dorpjes, avontuur, strand en een boeiende geschiedenis met kastelen en Vikingen. Het land leent zich uitstekend voor een rondreis met de auto. En in het hele land kunt u naar hartenlust wandelen, fietsen, kanoën en paardrijden.

 

In het westen ligt Jutland, een lang schiereiland dat zich vanaf het Europese vasteland uitstrekt. De prachtige natuur wordt vertaald in een glooiend landschap met bossen, fjorden en rivieren, (wandelende) duinen, kilometers aan breed strand, ruige kusten en de Waddeneilanden. De kust en het Wad zijn een enorme voedingsbron voor (trek)vogels en een perfecte plek voor zeehonden om te leven. Bent u sportief ingesteld, dan kunt u bijvoorbeeld SUPpen, kajakken en (kite)surfen. Aantrekkelijke steden om te bezoeken zijn Aarhus en Aalborg. Ontdek hier de historische wijken met oude huisjes en kasseien, bijzondere musea en de lokale hotspots en hedendaagse cultuur op plekken zoals de foodhallen, culturele centra, straatkunst en microbrouwerijen. Andere plekken die op uw to-do lijstje kunnen staan zijn bijvoorbeeld Legoland in Billund, het meest noordelijke punt Grenen en het Vikingstadje Ribe.

 

Ten oosten van Jutland ligt het eiland Funen en wordt, vanwege de glooiende heuvels, boomgaarden en vakwerk huizen met rieten daken, het tuineiland genoemd. Op Funen vindt u 123 prachtige kastelen en herenhuizen. Het meest bekende is Egeskov, met een mooi park met bloemen, doolhoven en statige bomen. Op Funen vindt u de boeiende stad Odense, waar de sprookjes en verhalenverteller Hans Christian Andersen werd geboren. Ook zijn er sfeervolle dorpjes en karakteristieke havenstadjes. Struin over boerenmarkten en vlooienmarkten en ga op zoek naar de typische Deense hygge, wat zoiets als ‘gezelligheid’ betekend. Ook kunt u gaan eilandhoppen in de Zuidelijke Funen Archipel, en kennis maken met de kleine gemeenschappen en lokale cultuur.

 

Ook op het grootste eiland van Denemarken, Seeland, valt heel veel te ontdekken! Het landschap is afwisselend met meren, bossen, heuvels, kliffen, stranden en fjorden. Ook vindt u er imposante kastelen, burchten en paleizen. Helemaal aan de oostkant ligt de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. In deze sfeervolle stad kunt u zich moeiteloos een aantal dagen vermaken; struin door Strøget met winkels en horeca, Snarens Kvarter met hippe cafés en culturele spots, de wat alternatievere Latijnse wijk, door het schilderachtige Nyhavn en langs de grachten van Christianshavn. En bezoek bijvoorbeeld Roskilde met de kathedraal en het Vikingschip Museum. Ten zuiden van Seeland liggen de eilanden Møns (met stijle krijtrotsen), Falster en Lolland, die met bruggen aan elkaar verbonden zijn.

 

Bij het Koninkrijk Denemarken horen ook de autonome gebieden Faeröer en Groenland.

Ontdek Denemarken >

Denemarken Jutland.jpg
14
dagen
VOORBEELDREIS: DENEMARKEN À LA NAMASTÉ..!

Autorondreis langs de leuke steden, sfeervolle dorpen en prachtige natuur van Jutland

Gendarmenpad (1).jpg
WANDELEN OVER HET GENDARMENPAD

Een prachtige meerdaagse wandelroute langs de Duits-Deense grens in Zuid-Jutland

Aarhus - slide (2).jpg
HISTORISCH & HIP AARHUS

Ontdek het sfeervolle oude centrum, de lokale hotspots en inspirerende musea