CORSICA
CHARMANTE DORPEN, RUIGE NATUUR EN EEN AZUURBLAUWE ZEE

Jeff Rasley

Een klein eiland, maar tegelijk heel groot en divers. Dat is Corsica! Spectaculaire kliffen, helderblauwe zee, loslopend wild, schilderachtige dorpen, geurige maquisvelden en ruige bergen met hoge toppen. Er zijn weinig eilanden waar op kleine schaal zo’n diversiteit aan landschappen voorkomt. Vergist u zich hier niet in de afstanden, op de kaart lijkt het vaak kort, maar in werkelijkheid kunt u uren onderweg zijn. Heel Corsica zien in één vakantie raden we dan ook eigenlijk af, u kunt zich beter beperken tot een deel.

Corsica is met de boot of per vliegtuig bereikbaar. Het eiland heeft vier luchthavens, maar vanaf Amsterdam wordt er alleen op Ajaccio gevlogen. Ajaccio is een centrale plek om de reis te beginnen. Het is de hoofd- en tevens grootste stad van het eiland, maar kent een intieme sfeer. Het is ook de geboortestad van Napoleon, de luchthaven is dan ook naar hem vernoemd. Ten noorden van Ajaccio bevinden zich de Calanches de Piana, rode rotsformaties, een bijzonder mooi natuurverschijnsel. U kunt eenvoudige korte wandelingen maken in dit gebied, maar u kunt ook in een boot stappen en de rotsformaties vanaf het water bekijken. Via de mooie baai van Porto rijdt u noordelijker en komt u bij het historische Calvi uit. De stad kent prachtige bouwwerken, de middeleeuwse Citadel is zeer indrukwekkend. 

In het noordwestelijke deel bevindt zich de regio Cap Corse, een schiereiland. Ook weer een schitterend gebied met uitgestrekte landschappen, bossen, kliffen en baaien. Een tocht per auto langs de kustlijn staat garant voor mooie uitzichten. Bezoek hier Bastia, eveneens een havenstad met een lange geschiedeis. Het is een stad met kleine straatjes en schilderachtige plekken. Heerlijk om doorheen te slenteren!

Het ruige binnenland met de universiteitsstad Corte laat wederom een ander landschap zien. Hoge passen, (verborgen) gletsjermeren, watervallen en naaldbossen. Wandelliefhebbers zijn hier aan het goede adres, er zijn talloze opties voor korte en lange wandelingen met verschillende zwaartes. Loop bijvoorbeeld een route langs de Restonica rivier en neem af en toe een verfrissende duik! Corsica is ook het eiland met één van de zwaartste trails van Europa, de GR20.

In het zuiden vindt u mooie stranden met een azuurblauwe zee. Wat ons betreft dé plek om bij te komen. Overdag luieren bij bijvoorbeeld het strand van Palombaggia en in de avond gezellig uit eten in het oude centrum van Porto Vecchio. Het vestingstadje Bonifacio is de meest zuidelijke stad van het eiland, en zeker een bezoek waard. Alleen de locatie is al uniek, op een rots die 80 meter boven zee uitsteekt. De steile rotswanden van kalksteen zijn een bijzonder gezicht, dit is vooral vanaf het water goed zichtbaar.

Nieuwsgierig naar dit veelzijdige ruige eiland? Wij adviseren u graag en maken kosteloos en vrijblijvend een voorstel op maat!

Ontdek Corsica >

Golf Porto.jpg
16
dagen
VOORBEELDREIS: CORSICA À LA NAMASTÉ..!

Prachtige rondreis over dit groene en veelzijdige eiland

Foto voor bij fietstocht Ajaccio.jpg
AJACCIO

Verken Ajaccio en omgeving per elektrische fiets

Lavezzi.jpg
LAVEZZI

Zon, zee en strand!