BONAIRE & CURAÇAO
TROPISCHE STRANDEN, RIJKE HISTORIE EN PRACHTIGE ONDERWATERWERELD
 

Bonaire & Curaçao behoren tot de benedenwindse eilanden en zijn beiden onderdeel van het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Hoewel de eilanden niet ver bij elkaar vandaan liggen, zijn de verschillen groot. En dat maakt het zo leuk om de eilanden te combineren in één reis!

Bonaire

De kleine parel van het Caribisch gebied. Bonaire kenmerkt zich vooral door de gemoedelijke sfeer, de serene rust, de ongerepte natuur en door kleinschaligheid. Niet alleen door de kleine oppervlakte, maar ook door de bebouwing. Hier vind je geen hoogbouw, geen drukke wegen en geen verkeerslichten. Op Bonaire kun je nog ongestoord genieten. Van lekker eten en drinken, van een verblijf in een luxe bungalow, van koraalstranden en van de prachtige onderwaterwereld! De zee rondom Bonaire is beschermd natuurgebied. Het behoort dan ook tot de beste duiklocaties ter wereld. Ook als surfbestemming staat Bonaire goed aangeschreven.

 

In het pittoreske hoofdstadje Kralendijk kun je heerlijk rondstruinen door de kleine straatjes en over de lokale markt. Maar ook het authentieke en enige dorp op het eiland Rincon is een bezoek zeker waard, hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan!

 

Prachtige natuur vind je in het Washington-Slagbaai Nationaal Park, hier ontdek je de ruige kant van Bonaire. Te voet, per mountainbike of met een 4 wheel drive. Bij het Goto meer kun je met een beetje geluk groepen flamingo’s spotten. De zoutpannen in het zuiden zorgen voor een prachtig landschap, met lichtblauwe tot roze tinten. De witte zoutbergen kleuren mooi tegen de horizon.

 

Curaçao

Dit kleurrijke eiland is de grootste van de Nederlandse Antillen. Het tropische klimaat van Curaçao, de prachtige baaien met witte zandstranden en azuurblauw water, de rijke historie, de mooie onderwaterwereld, de vriendelijke mensen en lokale specialiteiten maken het eiland een veelzijdige bestemming waar je je snel thuis zult voelen!   

 

In Willemstad vind je de kleurrijke handelskade met de felgekleurde pakhuizen en de bewegende Pontjesbrug die de wijken Punda & Otrobanda (letterlijk: overkant) met elkaar verbindt. Eén van de meest gefotografeerde hotspots van Curaçao en niet voor niets terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de hippe wijk Pietermaai vind je kleine straatjes met prachtige koloniale huizen in alle kleuren, luxe boutique hotels en talloze goede restaurants. Verspreid op het eiland vind je oude forten en landhuizen die een bezoek zeker waard zijn.

 

Voor wie liever actief is, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Maak een mooie wandeling door het Christoffel Park, het grootste nationale park van het eiland en beklim de gelijknamige Christoffelberg. Gegarandeerd een adembenemend uitzicht over het eiland! Of verken de ruige oostkust tijdens een jeepsafari en maak een mooie boottocht naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao. De onderwaterwereld is er prachtig! De grotten van Hato, de neogotische kerk van St. Willibrodus en de zoutpannen van Jan Kok waar groepen flamingo’s te zien zijn, mag je ook niet missen. Kortom, een eiland dat veel te bieden heeft.

Zin in een prachtige reis over één van deze eilanden, of gaat u voor ‘best of both worlds’ en kiest u voor een combinatie van beiden? Wij inspireren u graag met de leukste activiteiten en plekken om te overnachten. Ook maken we graag kosteloos en vrijblijvend een voorstel op maat.

Ontdek Bonaire & Curaçao >

Strand_Curaçao_omslag.jpg
13
dagen
VOORBEELDREIS: CURAÇAO & BONAIRE À LA NAMASTÉ..!

Ontdek het beste van beide eilanden met deze combinatiereis

Willemstad omslagfoto.jpg
ONTDEK WILLEMSTAD

Onze tips voor een dagje Willemstad!

Curacao kookworkshop.jpg
KOKEN MET CARIBBEAN SPICEGIRL

Ontdek de Caribische keuken tijdens een kookworkshop

Bonaire kayak mangrove 2.jpg
KAYAKEN DOOR MANGROVE IN BONAIRE

Bewonder de ongerepte natuur boven en onder water