Ajaccio

Sightseeing per elektrische fiets
1/4

Fietsen tussen historisch erfgoed, door de mooie natuur en langs de helderblauwe baai van Ajaccio! Tijdens een tocht op eigen gelegenheid, maar met GPS, fietst u in 3,5 uur een mooie route.

 

Vertrek is vanaf de haven in Ajaccio. U fietst eerst langs het Bonaparte huis, de plek waar Napoleon Bonaparte geboren is. Daarna verkent u het oude centrum van de stad met de pastelkleurige huizen, de kathedraal waar Napelon gedoopt is en de 16e eeuwse citadel. Een bezoek aan de markt op Le Place Foch is een aanrader. Hier worden traditionele lokale producten verkocht.   

 

U fietst verder langs Place du Casone, het plein waar Napoleon als kind speelde. Niet voor niets staat hier een imposant monument van de voormalige keizer der Fransen. De twee adelaars en zuil staan er ter herinnering aan zijn overwinningen. U verlaat vervolgens het centrum en neemt het fietspad langs het water met zicht op de Sanguinaire eilanden. U passeert een Griekse kapel, een aanrader voor een korte stop. Daarna is er tijd voor een frisse duik in het helderblauwe water en even te ontspannen aan de mooie stranden.

 

Beklim de toren op het schiereiland Parata. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Sanguiniare archipel. Een beschermd natuurgebied bestaand uit vier eilanden waar een diverse reeks flora en fauna leeft. Met geluk kunt u zelfs dolfijnen spotten vanaf dit punt!

 

Daarna is het even klimmen, maar dit levert prachtige plaatjes over de baai van Ajaccio op. De daaropvolgende afdaling brengt u bij het strand van Capo di Feno, een paradijselijke plek! Neem hier even de tijd om te genieten van zon, zee en strand. Tot slot fietst u terug naar de haven van Ajaccio om de fietsen weer in te leveren.